maanantai 5. helmikuuta 2018

Tervetuloa lukemaan Praha kokemuksistani - Praha matkaopas -blogi - Vinkit Prahan hotelleihin, ravintoloihin ja nähtävyyksiin

Miksi Praha on Euroopan hienoin kaupunki?

Praha on mielestäni Euroopan hienoin kaupunki. Prahassa yhdistyvät mittaamattoman kaunis kaupunkikuva ja historiallinen arkkitehtuuri, joka kertoo tarinaansa Euroopan synnystä. Jos katsot karttaa Euroopasta ja yrität sen jälkeen sokkona osua sen keskikohtaan, osut mitä todennäköisimmin Prahaan. Praha todellakin sijaitsee Euroopan sydämessä, kirjaimellisesti. Maailma on kuitenkin täynnä kauniita kaupunkeja eli pelkkä kauneus ei tee Prahasta Euroopan hienointa kaupunkia. Prahassa on monia matkailijan kannalta erinomaisia asioita, jotka yhdessä tekevät siitä matkailijan näkökulmasta Euroopan hienoimman kaupungin ja erinomaisen matkakohteen:
  • Praha on suurkaupungiksi erittäin kompakti ja sen keskusta on turistin kannalta erittäin nopeasti hahmotettavissa.
  • Kompakti keskusta yhdessä Euroopan toimivampiin lukeutuvan julkisen liikenteen kanssa tekevät liikkumisesta Prahassa vaivattoman. Lyhyelläkin vierailulla ehdit nähdä ja kokea paljon Prahassa, sillä aikaa ei mene turhiin siirtymiin. 
  • Hintataso Prahassa on pohjoismaisesta näkökulmasta katsoen kohtuullinen. Kalliimmat merkkiliikkeet ja high end -ravintolat ovat korkeimmillaan lähellä Suomen hintoja mutta arkisemmat ravintolat ja useimmat ostokset ovat merkittävästi pohjoismaista hintatasoa edullisempia. Vaikka hintataso Prahassa on noussut on Praha edelleen turistin arkisissa asioissa hyvin edullinen paikka lomailla. Menemällä keskustan ulkopuolelle ja esimerkiksi outlet-ostoskeskuksiin saattaa tehdä todella edullisia löytöjä Prahassa.
  • Prahassa on paljon nähtävyyksiä monenlaiseen makuun: 
    • Arkkitehtuurin ja kirkkojen ystäville Prahasta löytyy nähtävää loputtomasti
    • Lapsiperheille Prahasta löytyy laaja eläintarha, tekniikan museo, pieni legomuseo Lego-kaupan yhteydessä, monia ulkoleikkipuistoja, mahdollisuus vuokrata polkuveneitä ja keskustan ulkopuolella on myös valtava sisävesipuisto. Viimeistään keskusta Hamleys-lelukaupassa väsyneinkin lapsimatkailija puhkeaa riemuun.
    • Ostosmatkailija saa matkalaukut täytettyä helposti jo pelkästää kiertämällä Vaclavin aukiolta Na Prikope -katua pitkin Palladium-ostoskeskukselle. Na Prikope on liikekiinteistöjä analysoivien yritysten ranking-listoilla yksi Euroopan suurista ostoskaduista ja sen vuokrat ovat liikepaikkojen korkeimpia Euroopassa. Ellei tämä riitä Andelin metroaseman läheisyydestä löytyy uusi iso ostoskeskus ja kaupungin ulkopuolella oleva outlet-keskus viimeistään täyttää matkalaukun uusilla vaatteilla.
    • Varsinaisesti Praha ei ole kuuluisa kulinarismista mutta Prahasta löytyy myös loistavia kohtuuhintaisia ravintoloita. Erityisesti viime vuosina Prahaan on auennut todella mielenkiintoisia modernimpia fine-dining -ravintoloita. 
    • Nuoren ja juhlivan matkailijan kannalta Praha on Mecca, vaikka kyseinen Club Mecca jäisikin käymättä. Prahasta löytyy tyylikkäitä ja rentoja alkuillan baareja ja paikallisia oluthuoneita, joista voi jatkaa juhlimista oman maun mukaisesti yökerhoon, jazz-klubille tai minne mieli tekeekään. Vaihtoehtoja Prahassa on lukuisia ja Prahan yölämä on vilkas aina keskiviikosta sunnuntaihin eikä maanantaina tai tiistainakaan yöelämä kuole täysin kiitos lukuisten vaihto-opiskelijoiden ja turistien.
    • Jos varsinaiset turistinähtävyydet tuntuvat jo nähdyiltä Praha on erinomainen paikka kokeilla jotain sellaista harrastusta tai extreme-toimintaa, joka kotimaassa on jäänyt hinnan vuoksi kokeilematta. Prahassa on turistien lisäksi paljon ulkomaisia työkomennuksella olevia expateja, joten monissa harrastuksissa tunteja on englanniksi ja on mahdollisuus tulla tutustumaan kertamaksulla.
  • Kaiken tämän lisäksi yksi merkittävä asia on se, että Prahassa englannilla on varsin helppo tulla toimeen ja palvelu on pääosin toimivaa ja ystävällistä. Koska kyse on kuitenkin turistien suosimasta kaupungista kannattaa kuitenkin aina pitää mielessä, että huijaukset ja varkaudet ovat mahdollisia mutta riskit ovat samat kaikissa Euroopan suosituissa turistikohteissa.

Miksi kirjoitan Praha matkaopas -blogia?

Koska niin moni ystäväni, tuttavani ja kollegani tietää minun tuntevan Praha kuin omat taskuni, minulta on vuosien saatossa kyselty vinkkejä Prahaan ja olen niitä kirjoitellyt sähköpostilla. Jossain vaiheessa aloin pitää sähköpostissa jo valmista templatea Prahan vinkkeihin ja oikeastaan tämä blogi on nyt siitä seuraava kehitysversio. Kirjoitan siis tätä Praha matkaopas -blogia puhtaasti rakkaudesta Prahaan ja halusta tarjota vinkkejä Prahaan matkustaville turisteille. Saatat nähdä blogissa toki mainoksia ja kaupallisten yhteistyökumppanien logoja mutta tämä blogi ei sisällä nk. sisältömarkkinointia, ellei sitä ole erikseen mainittu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti